Meest stabiele scootmobiel

Bij je zoektocht naar een scootmobiel staat veiligheid waarschijnlijk hoog op je prioriteitenlijst. Veel mensen vragen naar de meest stabiele scootmobiel. Maar hoe stabiel is een scootmobiel eigenlijk? En zijn er wel verschillen en waardoor ontstaan die verschillen?  Men gaat er meestal vanuit dat meer wielen ook betekent dat een scootmobiel stabieler zal zijn. Dat is echter een fabeltje. De stabiliteit hangt namelijk van veel meer factoren af.

Wat maakt je scootmobiel stabiel?

Een stabiele scootmobiel is met name afhankelijk van je eigen rijvaardigheid. Een bekwame bestuurder maakt geen brokken. Angst voor omvallen hangt daarom heel nauw samen met rij-ervaring. Verder wordt een stabiele scootmobiel in hoge mate bepaald door je eigen lengte en gewicht. Je lengte en gewicht zijn namelijk van grote invloed op het zwaartepunt van de scootmobiel en daarmee op de stabiliteit. 

In mindere mate is ook de bouwwijze van een scootmobiel van invloed. Hierbij is vooral de breedte belangrijk, omdat dit weer positief werkt voor het zwaartepunt van de scootmobiel. Bij scootmobielen zit meer dan 90% van het gewicht tijdens het rijden tussen de achterwielen: jijzelf, de motor, de aandrijving, de electronica, de zwaarste delen van het frame en de accu’s. De stabiliteit van de scootmobiel wordt dus ook voor veruit het grootste deel bepaalt tussen de achterwielen. Het is dus absoluut niet zo dat een scootmobiel met bijvoorbeeld 5 wielen stabieler is dan alle andere scootmobielen. De voor- en nadelen van 3, 4 en 5 wiel scootmobielen kun je hier downloaden.

We bieden diverse mogelijkheden

Scootmobiel Visie heeft vele stabiele scootmobielen in de showroom. Zo hebben we modellen met elektronische systemen, die omvallen voorkomen doordat ze zelf gas terug nemen als je een bocht neemt. Daarnaast hebben we ook brede exemplaren met een laag zwaartepunt.

Welke scootmobiel voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van je wensen, eisen en natuurlijk je budget.

Zelf proberen

Zaken als stabiliteit en vering kun je het beste zelf ervaren. Wij nodigen je dan ook van harte uit om één of meerdere proefritten te komen maken en je door ons te laten voorlichten. Wij laten je graag zien en voelen waarom het ene model stabieler is dan het andere.

Interesse? Neem contact met ons op voor een afspraak of kom gewoon eens langs voor een kijkje.

stabiele scootmobiel

- Sitemap   -   Disclaimer
error: Content is protected !!