Scootmobiel verzekering

scootmobiel verzekeringVoor het gebruik van je scootmobiel in de openbare ruimte heb je ook een scootmobiel verzekering nodig. Je bent verplicht je scootmobiel te verzekeren conform de Wettelijke Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) als je ermee op de openbare weg komt. Ook een volledig casco (all-risk) verzekering is mogelijk.

Er zijn in Nederland slechts 4 verzekerings maatschappijen die scootmobielen willen verzekeren. Dat zijn Enra, Klaverblad, Univé en Unigarant.

Bevoegd agent

Scootmobiel Visie werkt samen met Enra voor het verzekeren van scootmobielen. Enra is onderdeel van de Bovemij, de verzekeraar van de Bovag. Wij zijn door de Autoriteit Financiële Markten (AFM)erkend om een scootmobiel verzekering uit te schrijven en verbonden bemiddelaar van Enra. omdat we de verzekeringsplaatjes op voorraad hebben, kun je dezelfde dag nog rijden! Deze service is uniek in Nederland. Wil je je scootmobiel verzekeren? Neem dan contact met ons op.

Prijs

De prijs voor een scootmobiel verzekering kun je berekenen op de website van Enra en is afhankelijk van je keuze voor enkel Wettelijke Aansprakelijkheid of ook Casco (all-risk).  In dit laatste geval is de premie afhankelijk van de waarde van de scootmobiel.

WA versus Casco

Bij het afsluiten van een scootmobiel verzekering is het van belang om goed af te wegen of je voldoende hebt aan Wettelijke Aansprakelijkheid of dat je een Casco verzekering wilt. In het geval van Wettelijke Aansprakelijkheid ben je verzekerd voor de schade die je aan anderen kunt toebrengen. Als je bijvoorbeeld met je scootmobiel tegen de auto van een ander aan rijdt, dan is de schade aan de auto verzekerd, maar de schade aan je scootmobiel niet. Bij een Casco scootmobiel verzekering is de schade aan je scootmobiel ook verzekerd. Onder casco valt ook (onder voorwaarden) diefstal en brand. Bovendien wordt door Enra bij een casco verzekering gratis pechhulp geleverd. De voorwaarden voor de scootmobiel verzekering van Enra kun je hier downloaden.

Je moet dus goed afwegen of je het risico van schade aan je eigen scootmobiel kunt en wilt dragen. Hierin is ook met name het diefstalrisico een overweging. Blijf je altijd op de scootmobiel zitten als je er mee weg gaat, of laat je de scootmobiel ook wel eens onbeheerd buiten staan bij bv. een winkel?

- Sitemap   -   Disclaimer
error: Content is protected !!