Verkeersregels voor een scootmobielverkeersregels voor een scootmobiel

Een overzicht van de verkeersregels voor een scootmobiel kun je hier downloaden.

Je kunt ook alle verkeersregels voor een scootmobiel nog eens nalezen op de website van de rijksoverheid

Rijles

Er is geen examen gekoppeld aan de rijlessen, je kunt dus niet slagen of zakken en haalt dus ook geen certificaat of rijbewijs.

Ondanks dat een rijbewijs of certificaat niet vereist is, is het in sommige gevallen toch verstandig om enkele rijlessen te nemen. Vooral als je onzeker bent, of moeite hebt met wennen aan de bediening van de scootmobiel zijn rijlessen een aanrader. Bovendien hoeft het je niks te kosten.

Scootmobiel Visie brengt je graag in contact met een onafhankelijke ergotherapeut. Deze professionals begeleiden je in het leren rijden op de scootmobiel.

Rijlessen hoeven je niks te kosten! In het basis-zorgpakket heb je recht op vergoeding van maximaal 10 uren ergotherapie (en dus ook rijles) per kalenderjaar. In sommige gevallen wordt dit enkel vergoed indien op voorschrift van de behandeld (huis)arts. Vraag dit voor de zekerheid op voorhand na bij je ergotherapeut.

De rijlessen zijn enkel op de praktijk gericht en concentreren zich op je specifieke vragen en/of punten van aandacht. Het is dus wel belangrijk dat je de verkeersregels voor een scootmobiel kent voordat je op pad gaat.

Oefenbaan

Ken je de verkeersregels en heb je voldoende controle over je scootmobiel, dan is het zaak om ook voorbereid te zijn op alle speciale verrichtingen en lastige praktijksituaties.

Op een aantal plekken in Nederland liggen scootmobiel oefenbanen. Hier kun je op je eigen tempo oefenen zonder verkeer om je heen.

scootmobieloefenbaan

- Sitemap   -   Disclaimer
error: Content is protected !!