Scootmobiel reparatie

Het kan wel eens gebeuren dat er iets kapot gaat, zeker als je scootmobiel wat ouder is.  Vaak is het iets simpels als een lampje. Soms zijn het echter grotere defecten. Gelukkig kunnen wij zo’n beetje iedere mogelijke scootmobiel reparatie uitvoeren. Wij hebben als dealer van vele verschillende merken namelijk toegang tot nagenoeg alle onderdelen. Ook als je (nog) geen klant van ons bent, kun je bij ons terecht voor je scootmobiel reparatie. Wij geven echter wel voorrang aan mensen die hun scootmobiel bij ons hebben aangeschaft en kunnen dus niet garanderen dat wij altijd iedere aanvraag van buiten kunnen honoreren.

Schadeherstel

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Natuurlijk wil niemand schade, maar het is wel fijn om te weten dat we deze schade bij Scootmobiel Visie vakkundig kunnen herstellen.scootmobiel reparatie

In opdracht van jou:

  • Beoordelen wij of we de schade volledig kunnen herstellen en/of we je scootmobiel weer rijdbaar kunnen maken
  • Stellen we een offerte voor scootmobiel reparatie op
  • Zorgen wij voor reparatie, na jouw akkoord of dat van je verzekering

Schadeherstel door Scootmobiel Visie:

  • Na scootmobiel reparatie is deze vaak niet van nieuw te onderscheiden
  • Gebruik van alleen originele onderdelen
  • Herstel naar specificaties van de fabrikant

Revisie aandrijflijn

Wij maken met enige regelmaat mee dat door gebrekkig of ondeskundig onderhoud, slechte scootmobiel reparatie en/of als gevolg van ouderdom, de aandrijflijn van een scootmobiel een defect vertoont. Dit manifesteert zich meestal in de vorm van verminderde prestaties (snelheid en/of actieradius) of storingen. Wij horen vaak dat er elders geadviseerd wordt om de gehele aandrijflijn te vervangen door een nieuw exemplaar. Helaas leidt dit meestal tot zeer hoge kosten en in veel gevallen is vervanging helemaal niet nodig en kunnen motor en transmissie perfect worden gereviseerd.

Scootmobiel Visie reviseert de meeste motoren en transmissies in eigen huis en heeft ervaring met uiteenlopende merken en modellen.

Bekende problemen zijn bijvoorbeeld vervuiling met koolstof en vet/olie lekkage in de elektromotor. Met name de oudere motoren van AMT, zoals gebruikt in bijvoorbeeld de Solo, Trophy en Elite scootmobielen, zijn hiervoor gevoelig. Dit is bij uitstek een defect dat middels een revisie opgelost kan worden. De motor en transmissie zijn na de revisie weer als nieuw en kunnen dus vaak weer jaren mee.

De kosten voor een revisie zijn van een aantal zaken afhankelijk. Ieder geval moet apart beoordeeld worden om een goede prijsopgave te doen. Revisie is vrijwel altijd veel goedkoper dan een nieuwe aandrijflijn. Ook een gedeeltelijke revisie van bijvoorbeeld alleen de motor is een mogelijkheid.

Wat houdt een revisie precies in? Bij een revisie wordt de gehele aandrijflijn uit de scootmobiel verwijdert. De motor en transmissie worden tot op de laatste schroef uit elkaar gehaald. smeermiddelen worden afgetapt en alle onderdelen worden uitvoerig gereinigd. De staat van de onderdelen wordt beoordeeld. Slijtbare onderdelen als lagers, keerringen, zegerringen, koolborstels e.d. worden altijd vervangen. De collector/commutator van de elektromotor wordt geslepen en gereinigd of indien deze te ver is ingesleten, dan wordt er een nieuwe collector op het anker van de motor gesoldeerd. Daarna wordt het anker gebalanceerd. Na assemblage wordt de transmissie voorzien van nieuwe smering en wordt alles weer ingebouwd in de scootmobiel.

Heb je een probleem met je aandrijflijn of vragen? Neem contact met ons op!

Accu-service

Zijn de accu’s stuk of futloos? Scootmobiel Visie kan je probleemloos nieuwe accu’s leveren. Maar we kunnen deze ook bij jou komen monteren. Wij leveren kwaliteits accu’s van de merken MK , MOVE, Pro-Energy en Cellpower in de Gel, AGM (Absorbent Glass Material) en ook Lithium variant en alle beschikbare capaciteiten.

Wil je weten wat het kost om de accu’s te vervangen? Neem contact op met Scootmobiel Visie en noteer van zowel de accu’s als je scootmobiel:

  • Merk en type scootmobiel
  • Type accu
  • Capaciteit van je accu in Ampere-uur (Ah)

Je mag natuurlijk ook naar ons toe komen met je scootmobiel. Maak je wel even van tevoren een afspraak?

Let op! Laat het vervangen van accu’s altijd over aan professionals. Indien er kortsluiting ontstaat kan er grote schade ontstaan aan accu’s en aan je scootmobiel. Daarnaast is er ook sprake van brandgevaar. Indien verkeerd gehandeld wordt is er bovendien kans op lichamelijk letsel.

- Sitemap   -   Disclaimer
error: Content is protected !!