scootmobiel rijlessen

Scootmobiel rijlessen

Soms is het goed om scootmobiel rijlessen te krijgen. Scootmobiel Visie brengt je graag in contact met een onafhankelijke ergotherapeut. Deze professionals begeleiden je in het leren rijden op de scootmobiel.

Er is geen examen gekoppeld aan de rijlessen, je kunt dus niet slagen of zakken. Sterker nog, je hoeft aan geen enkele kwalificatie te voldoen om scootmobiel te mogen rijden. Er is geen certificaat nodig, je hoeft geen scootmobiel rijlessen te volgen en ook aan je vermogens tot het besturen van de scootmobiel worden geen eisen gesteld. Theoretisch gezien mag zelfs iemand die blind en doof is met de scootmobiel de openbare weg op.

Scootmobiel rijlessen hoeven je niks te kosten! In het basis-zorgpakket heb je recht op vergoeding van maximaal 10 uren ergotherapie (en dus ook rijles) per kalenderjaar. In sommige gevallen wordt dit enkel vergoed indien op voorschrift van de behandeld (huis)arts. Vraag dit voor de zekerheid op voorhand na bij je zorgverzekeraar.

De scootmobiel rijlessen zijn enkel op de praktijk gericht en concentreren zich op je specifieke vragen en/of punten van aandacht. Het is dus wel belangrijk dat je de verkeersregels kent voordat je op pad gaat.

De voor de scootmobiel geldende, specifieke verkeersregels kun je nalezen op deze website van de overheid of hier downloaden.

- Sitemap   -   Disclaimer
error: Content is protected !!