PGB scootmobiel en eigen bijdrage

In sommige gevallen is het interessant omPGB scootmobiel aanvragen bij de gemeente een Persoons Gebonden Budget (PGB scootmobiel) aan te vragen. Hiermee krijg je geld om zelf een scootmobiel uit te kunnen kiezen.

De exacte bepalingen en procedures verschillen per gemeente en in vrijwel alle gevallen is er sprake van een eigen bijdrage.

De meeste gemeentes zullen je de mogelijkheid voor een PGB scootmobiel niet aanbieden. Ze zijn echter wel wettelijk verplicht om in alle gevallen hieraan medewerking te verlenen. Als je kiest voor een PGB scootmobiel, biedt dit je meer mogelijkheden om zelf te kiezen wat je wilt. Bij een standaard verstrekking in natura vanuit de gemeente, is het afwachten wat je exact geleverd krijgt en zul je genoegen moeten nemen met de scootmobiel die je geleverd krijgt.

Vooral in het geval dat je een laag inkomen hebt of al gebruik maakt van meerdere producten en diensten waarop de eigen bijdrage van toepassing is, is het interessant om een PGB scootmobiel aan te vragen. Omdat de eigen bijdrage afhankelijk is van je inkomen, kun je in deze situaties al snel aan je maximale, totale eigen bijdrage komen, waardoor het overstijgende bedrag niet in rekening wordt gebracht.

De exacte bepalingen en procedures verschillen per gemeente en in vrijwel alle gevallen is er sprake van een eigen bijdrage. Via de website van het CAK kun je berekenen wat in jouw situatie de maximale eigen bijdrage zou zijn. Zo kun je vooraf bepalen of de aanvraag van een PGB scootmobiel interessant is.

Meer informatie omtrent het PGB scootmobiel kun je ondermeer vinden op de website van het Nibud .

Koop

De voordelen van zelf kopen:

  • Geen fysieke keuring en indicatiestelling nodig
  • Je bent niks verschuldigd aan de gemeente
  • Geen maandenlange ambtelijke procedures
  • Geen verantwoording afleggen over besteding en/of keuze
  • Zelf je budget bepalen
  • Zelf je scootmobiel uitkiezen en samenstellen
  • Zelf je leverancier uitkiezen

 

error: Content is protected !!