Nu ook E-scooters

Omdat wij constateren dat elektrische mobiliteit leeft en er steeds meer mensen zijn die het leuk vinden om op 2 wielen te rijden, hebben we besloten om ook E-scooters aan te bieden.

Op www.e-scooterandmore.nl vindt u ons assortiment en aanvullende informatie. Heeft u vragen of opmerkingen, dan horen wij dat vanzelfsprekend graag.

Tweedehands scootmobiel kopen, de risico’s en de voordelen

Aanschaf tweedehands scootmobiel

De kosten van een tweedehands scootmobiel schelen vaak veel t.o.v. een gloednieuwe scootmobiel. Het is echter wel goed opletten bij de aanschaf van een tweedehands scootmobiel er zijn namelijk voordelen te behalen, maar daar staan ook risico’s tegenover en de prijzen variëren flink. De prijzen zijn vaak gebaseerd op het type scootmobiel, het bouwjaar en het merk scootmobiel. Om je een beetje verder te helpen bij je keuze voor een tweedehands scootmobiel hebben we hier een aantal punten waar je op kunt letten.

1. Welke tweedehands scootmobiel past bij mij?

Maak als je besluit om een tweedehands scootmobiel te kopen altijd een lijstje met je scootmobiel-wensen en geef daar een volgorde aan. Welke zijn harde eisen en wat is niet meer dan een leuke optie. Zet hierin ook hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Zoek de specificaties van het scootmobiel model op en controleer of de scootmobiel voldoet. Is het onduidelijk wie de fabrikant of importeur in NL is, of krijg je op het internet geen specificaties gevonden, dan is de kans groot dat je bij het verkrijgen van onderdelen voor je tweedehands scootmobiel ook op problemen kan stuiten.

Een merk en type scootmobiel dat maar door 1 aanbieder wordt aangeboden, is af te raden. Je bent dan voor je onderdelen volledig afhankelijk van die ene aanbieder en dat zou financieel wel eens kunnen tegenvallen.

tweedehands scootmobiel

2. Ga samen naar de tweedehands scootmobiel kijken

Het gezegde 2 weten meer dan 1 gaat helemaal op bij de aanschaf van een tweedehands scootmobiel. Met z’n tweeën sta je sterker dan alleen. Naast het controleren van de scootmobiel is onderhandelen met zijn tweeën ook een stuk makkelijker. Heel belangrijk hierbij is: wordt niet “verliefd” op de scootmobiel. Probeer altijd je opties open te houden. laat de verkoper in ieder geval nooit merken dat je zijn scootmobiel perse wilt hebben.

3. Let op de staat van de banden en de accu

Een mooie scootmobiel is één ding, maar hij moet technisch in orde zijn. Controleer dus altijd uitvoerig of alles werkt en doe een visuele controle op schade en de staat van bijvoorbeeld de banden en de accu’s. Maak een uitvoerige testrit om te ervaren of deze onderdelen in orde zijn. Zo komt u niet voor vervelende verassingen te staan.

Een grondige aankoopkeuring kan je een hoop ellende en kosten besparen. Scootmobiel Visie kan een complete aankoopkeuring voor je uitvoeren. Je krijgt dan een uitvoerig verslag van de technische staat van de scootmobiel.  De keuring vind plaats in onze werkplaats.

Wil je een scootmobiel verkopen? Dan is het verstandig om de koper aan te bieden een aankoopkeuring te laten doen. Dit geeft vertrouwen en voorkomt discussies achteraf.

4. Het vertrouwen in de verkoper

Hierbij geldt hetzelfde voor een particuliere verkoper en een officiële verkoper van een tweedehands scootmobiel. Ga af op uw gevoel, maar laat de feiten spreken. Beslis dus niet enkel op basis van emotie. Vraag eventueel naar referenties. Stel kritische vragen zodat je het verhaal achter de tweedehands scootmobiel en de gebruiker kent. Wie, hoe, wat, wanneer en waarom?

Bij aankoop via een handelaar of dealer mag je op een tweedehands scootmobiel garantie verwachten. Dit moet altijd op de factuur aangegeven worden. Hoeveel garantie je krijgt is afhankelijk van de staat, leeftijd en prijs van de scootmobiel. Soms is het een niet-goed-geld-terug-garantie van bijvoorbeeld 1 maand, maar bij de betere en duurdere scootmobielen mag je verwachten dat er op zijn minst 3 maanden volledige garantie wordt gegeven. Ook mag je verwachten dat de tweedehands scootmobiel een onderhoudsbeurt heeft gehad en dat eventueel defecte onderdelen zijn vervangen.

Ook hiervoor geldt: hou je ogen en oren open. Maak een proefrit en geef je zintuigen de kost. Hoor je dingen aanlopen, zwabbert de scootmobiel over de weg of zie je dat er zaken zijn die niet goed werken? Bedank de verkoper dan netjes voor zijn tijd en neem afscheid. Laat je niet verleiden tot een eventuele andere tweedehands scootmobiel die de verkoper nog heeft, want de verkoper heeft zojuist bewezen dat hij niet ter goeder trouw is. Het is een open deur intrappen, maar doe vooral geen zaken met een persoon die je niet vertrouwt!

5. Is het geen gestolen scootmobiel?

Helaas komt het voor dat scootmobielen worden gestolen en dus ook dat gestolen scootmobielen worden doorverkocht. Het is lastig te achterhalen of een tweedehands scootmobiel gestolen is. Vooral bij een particuliere verkoop is er een risico. Controleer daarom altijd op aanwezigheid van een aankoopfactuur van de scootmobiel en eventuele facturen van onderhoud, reparaties, of voor accu’s.

Check of de scootmobiel wordt geleverd met een werkende lader en 2 sleuteltjes. Controleer of het serienummer aanwezig is en goed leesbaar. Een groene kaart van de verzekering die aantoont dat de scootmobiel door de verkoper verzekerd is en dus ook gebruikt is geweest, geeft zekerheid. Controleer wel altijd of het serienummer op de groene kaart overeen komt met die op de scootmobiel.

6. Verzekering

Zorg na de aanschaf van een nieuwe of tweedehands scootmobiel dat deze minimaal WA-verzekerd wordt op je eigen naam. Je bent wettelijk verplicht om de scootmobiel apart tegen minimaal de Wettelijke Aansprakelijkheid te verzekeren. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je een vierkant verzekeringsplaatje zoals die vroeger ook op brommers werden gebruikt. Onverzekerd rondrijden is niet enkel een risico voor het geval je een ongeval zou veroorzaken, maar bovendien ook strafbaar. Scootmobiel Visie kan je helpen met het afsluiten van een verzekering.

Bij de aanschaf van een tweedehands scootmobiel is het dus goed opletten, maar met deze tips kom je beslagen ten ijs. Weet vooraf wat je wel en niet wilt, maak een lijstje met eisen, wensen en aandachtspunten en neem dat mee. Zo vermijd je vervelende situaties of een verkeerde aankoop.

Voor meer vragen of extra hulp kunt u altijd contact met ons opnemen.

Opvouwbare scootmobiel

“Welke scootmobiel past nu echt bij mij?” Dit is een vraag die vaak voorkomt en zeer begrijpelijk is. De opvouwbare scootmobiel wordt steeds populairder door de extra mobiliteit. Wij proberen door middel van dit blog de voordelen te laten zien van een opvouwbare scootmobiel. Misschien is een opvouwbare scootmobiel wel precies wat u zoekt?

Kies ik voor een opvouwbare of vaste scootmobiel?

Bij de keuze voor een opvouwbare of een vaste scootmobiel heeft u met een paar zaken rekening te houden. Een opvouwbare scootmobiel is zeer geschikt wanneer u veel op pad wilt gaan met bijvoorbeeld de auto, het openbaar vervoer of zelfs met een vliegtuig. De opvouwbare scootmobiel is dan erg praktisch en compact op te vouwen en uitermate eenvoudig te vervoeren. Een vaste scootmobiel is doorgaans net iets comfortabeler dan de mobiele opvouwbare scootmobiel.

Scootmobiel opvouwen

Een opvouwbare scootmobiel of een demontabele scootmobiel?

Een opvouwbare scootmobiel is uitermate compact, wendbaar en zeer licht in gewicht. Door de kleine draaicirkel is een opvouwbare scootmobiel handig in gebruik bij het manoeuvreren in krappe ruimtes in huis of bijvoorbeeld in winkels. Bovendien is een opvouwbare scootmobiel in tegenstelling tot een demontabele scootmobiel al binnen enkele seconden opgevouwen.  Daarnaast is een opvouwbare scootmobiel ideaal om als handige trolley mee op reis te nemen. Er zijn zelfs modellen, zoals de nieuwe opvouwbare Scootmobiel Excel Yoga, die als koffer meegenomen kunnen worden in een vliegtuig. Dat noemen we echt hyper mobiel.

Met de Excel Yoga opvouwbare scootmobiel bepaalt u de route

Een opvouwbare scootmobiel houdt u mobiel en zelfstandig. Zo kunt u blijven genieten van de dingen die u leuk vindt in uw eigen tempo. Een opvouwbare scootmobiel biedt net wat extra mobiliteit voor bijvoorbeeld gezellige uitstapjes met de auto. Is dat nog niet mobiel genoeg? Dan biedt de nieuwe Excel Yoga zelfs een opvouwbare scootmobiel die mee kan in het vliegtuig! Gewoon zo in de koffer. Door het gebruik van speciale Lithium accu’s mag deze opvouwbare scootmobiel gewoon mee in het vliegtuig. De Yoga weegt inclusief accu’s slechts 25,7 kg en is daarmee de lichtste opvouwbare scootmobiel van dit moment.

Laat u goed voorlichten

Een scootmobiel aanschaffen is voor velen een lastige. “Waar ben ik aan toe?” is dan vaak de vraag. Het advies dat wij u kunnen geven is om zaken als stabiliteit, veiligheid en vering zelf te ervaren voor de aanschaf. Als u vragen heeft over een van onze modellen of zelf een opvouwbare scootmobiel wil uitproberen, dan nodigen wij van Scootmobiel Visie u graag uit. U bent van harte welkom om één of meerdere proefritten te komen maken. Wij nemen dan stap voor stap alles met u door. Zo komen uw wensen naar boven en kunt u een juiste keuze maken. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak of kom gewoon gezellig langs voor een kijkje.

anti-lek banden

Anti lek banden scootmobiel

Vanaf nu kunnen wij iedere scootmobiel voorzien van een anti-lek substantie in de banden. Dus ook oudere banden kunnen hiermee uitgerust worden. Door het inbrengen van het anti-lek middel worden lekkages met een diamter van max 4 mm direct gedicht en rij je gewoon verder zonder iets in de gaten te hebben.

Wij maken gebruik van het middel Tyre Protector. Je krijgt garantie op het product zolang de banden gebruikt worden. Dus ook bij vervanging van de buitenband, blijft de garantie geldig, want het middel wordt aangebracht in de binnenband.

Het anti-lek maken van je banden kost € 15,= per band

 

- Sitemap   -   Disclaimer
error: Content is protected !!