Scootmobiel tuning

Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is een scootmobiel sneller te maken. Er zijn scootmobielen waarbij de topsnelheid verhoogd kan worden, maar bij de meeste scootmobielen is het niet mogelijk om ze op te voeren.

Gevolgen opvoeren

Verwacht geen wonderen, er kan hoogstens 2 tot 3 km/h gewonnen worden.

Het opvoeren van een scootmobiel heeft gevolgen voor de draagkracht, maximale hellingsgraad en ook levensduur van de diverse onderdelen.

Over het algemeen raden wij aan om voor de levensduur van de scootmobiel en je eigen veiligheid, te kiezen voor een ander model scootmobiel met een hogere standaard topsnelheid.

Terugzetten fabrieksinstellingen

Als je scootmobiel minder snel rijdt dan de opgave van de fabrikant, dan kan het zijn dat de instelling voor de snelheid is aangepast. In dat geval kan Scootmobiel Visie de originele fabrieksinstellingen terugzetten.

Aanpassen rijprofiel

In sommige gevallen ervaar je als berijder van een scootmobiel dat de rij-eigenschappen niet aansluiten bij je wensen. Je zou bijvoorbeeld willen dat je scootmobiel iets minder abrupt remt, of juist wat sneller optrekt.

Binnen bepaalde grenzen kan Scootmobiel Visie de instellingen wijzigen om een rijprofiel te creëren dat beter bij jouw rijstijl past.

Beschik je over een scootmobiel die door de gemeente is verstrekt dan kunnen wij helaas niet meewerken aan scootmobiel tuning. Dit heeft te maken met het feit dat je in deze situatie juridisch gezien niet de eigenaar bent van de scootmobiel, maar enkel de berijder. Wij hebben de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar nodig om mee te kunnen werken aan het aanpassen van de instellingen van de scootmobiel.

Garanties

Binnen de garantietermijn van de scootmobiel werken wij niet mee aan scootmobiel tuning. Wij geven geen garantie op de gevolgen of effectiviteit van opvoeren.

Tuning van je scootmobiel leidt tot vervallen van alle eventuele vormen van garantie op het product.

Ook kunnen wij je scootmobiel aanpassen aan je wensen, zowel functioneel als esthetisch. Zie hiervoor de pagina Aanpassingen.

scootmobiel tuning

error: Content is protected !!