Scootmobiel opvoeren

Wil je je scootmobiel opvoeren? Met enige regelmaat krijgen wij de vraag of het mogelijk is de snelheid van een scootmobiel te verhogen. De behoefte aan dit opvoeren blijkt bij name bij de ervaren rijders die grotere afstanden afleggen, behoorlijk groot. De praktijk wijst echter uit dat opvoeren bij de meeste scootmobielen niet mogelijk is. Er is een beperkt aantal scootmobielen waarbij er sprake is van een veiligheidsmarge in de software van de regelunit voor de motor die, indien verwijderd, kan leiden tot een hogere topsnelheid. Dit heeft echter wel gevolgen voor de draagkracht, maximale hellingsgraad en ook levensduur van diverse onderdelen en scootmobiel als geheel. Wil je je scootmobiel opvoeren, dan is er nog een andere mogelijkheid om de topsnelheid te verhogen. Dit is het vervangen van de banden voor een grotere maat. Ook hiervoor geldt dat het niet altijd mogelijk is vanwege het niet beschikbaar zijn van de juiste maat banden, of passing van de banden in de carrosserie van de scootmobiel. Ook de eerder genoemde gevolgen met betrekking tot draagkracht, hellingsgraad en levensduur zijn hier van toepassing.

Binnen de garantietermijn van de scootmobiel werken wij niet mee aan scootmobiel opvoeren. Daarbuiten kan bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Verwacht geen wonderen, er kan hoogstens 2 tot 3 km/h gewonnen worden. Over het algemeen raden wij aan om voor de levensduur van de scootmobiel en je eigen veiligheid, te kiezen voor een ander model scootmobiel met een hogere standaard topsnelheid. Indien je een scootmobiel van de gemeente hebt, ben je juridisch gezien niet de eigenaar en werken wij niet mee aan scootmobiel opvoeren of het aanbrengen van wijzigingen van welke aard dan ook.

Opvoeren van je scootmobiel leidt tot vervallen van alle eventuele vormen van garantie op het product. Er wordt geen garantie gegeven op de gevolgen of effectiviteit van opvoeren.

Ook kunnen wij je scootmobiel aanpassen aan je wensen, zowel functioneel als esthetisch. Zie hiervoor de pagina Aanpassingen.

scootmobiel opvoeren

error: Content is protected !!